fredag den 14. december 2012

Hakning/tunesisk hækling

Jeg har lært at hakke (det der også bliver kaldt tunesisk hækling). Det er et super godt alternativ til det hæklede, f.eks. til pandebånd og puder. Jeg har lavet en del pandebånd i sort/hvid og nogle få i brun med forskellig kantfarve. De er selvfølgelig at finde i Smuksak, hvor jeg også er at finde i dag. 
Lige nu er der en hakket pude på min hakkepind. Pinden er (selvfølgelig, fristes jeg til at sige) købt hos Yarnfreak. Det er en del af Knitpro systemet, hvor man kan skifte nålen ud, men bruge samme wire. Nålen er enormt lækker at hækle med, hovedet glider lige igennem maskerne, men uden at gribe fat i garnet. Jeg er meget tilfreds!
Hvis du keder dig, så kom endelig forbi Smuksak. Her kan du helt sikkert finde en lækker, danskproduceret julegave til en du holder af. Eller måske bare til dig selv?
21 kommentarer:

 1. Det ser fint ud. Jeg har også prøvet (efter du fortalte om det til blog-træf) men jeg syntes ikke jeg kan få den ene kant (den til venstre) til at blive så pæn som den i højre side. Kan simpelthen ikke se hvad jeg gør forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette. Jeg kan heller ikke få venstre kant ligeså pæn som den højre, men der findes vidst nogle forskellige teknikker til at få den pæn også. Jeg har kun lavet puder og pandebånd, og der har det ikke været så vigtigt fordi der jo kommer en kant på :)

   Slet
 2. He he he... da min mor spurgte til om dine pandebånd var strikket eller hæklet bildte jeg hende ind at det var noget der hed "strikling" :) Glæder mig til at se den der pude!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stemmer for at det skal hedde strikling i stedet for! :D Det er da meget sjovere. Puden er næsten færdig ;) Mangler bare at blive monteret. Kan godt garantere at der til januar kommer en kollektion hakkede, grafiske puder i Smuksak

   Slet
 3. Det ser meget spændende ud. Og jeg glæder mig til at besøge butikken en dag :-)

  SvarSlet
 4. Ahhh... Nu forsår jeg. Forstod ikke helt hvad du mente da du skrev noget om at hakke på min blog. Det ser virkeligt fint ud. Kunne være jeg også skulle prøve det engang...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, nej nogen gange ser folk også helt mærkelig ud i ansigtet når jeg siger "hakke". Tror måske de tror at jeg ikke ved hvad hækling hedder rigtigt ;) Det er faktisk ret nemt og ligetil

   Slet
 5. Hvor ser det henrivende ud.
  Måske jeg også skulle kaste mig ud i at hakke. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg kan vildt godt lide den struktur hakkede ting får :) Du skal bare kaste dig ud i det! Du kan jo finde masser af hjælp ved at google "tunesien crochet"

   Slet
 6. Det ser bare så flot ud, kan rigtig godt li strukturen som det får.
  Godt håndarbejde.
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg elsker også strukturen :)

   Slet
 7. Jeg har lige opdaget din blog gennem et link hos laralil, du har en rigtig fin blog og meget inspirerende med alle de ting du laver. Jeg glæder mig til at følge med fremover

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og velkommen til :) Jeg er jo også fast læser ved dig, og har været det i laaang tid.

   Slet
 8. Jeg har også lige fundet dig og din skønne blog via laralil og blogtræflisten. Super skønne ting du får lavet. Og så fin jeres butik virker til at være. Melder mig som fast læser.

  Kh. Jo

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) Nu har jeg også meldt mig som fast læser ved dig! Glæder mig til at møde dig til blogtræffet :)

   Klem Pernille

   Slet
 9. Hvor er de pandebånd fine altså!
  Må også snart forbi butikken, det er ved at være alt for dårligt ;-)
  Hilsen Frk. Hansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Du skal være så velkommen, vi elsker at få besøg! Husk at give dig tilkende, hvis du kommer forbi. Det er så hyggeligt :)
   Klem Pernille

   Slet
 10. jeg kan ikke få venstre kant pænt lige, og er der ikke andre mønstre inden for hakning?

  SvarSlet
 11. jeg kan ikke få venstre kant pænt lige, og er der ikke andre mønstre inden for hakning? synes det er meget spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig meget sværere at få venstre kant pæn! Jeg stikker nålen igennem den sidste lodrette maskes forreste og bagerste del. Husk at hakke kanten løs. Man har en tendens til at hakke den for stram, så venstre kant kommer til at bue.

   Slet

Yay! Jeg er vild med kommentarer. Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en hilsen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...